’t Was Goed

‘t Was Goed

afscheid uit de kunst!

30 juni, 1&2 juli 2011
Boshuizerkade, Leiden

Werkzaamheden

  • organisatie
  • vormgeving van het project

Onderdeel van de projectgroep met Gideon Roggeveen, Jennefer Verbeek en Maaike Botden. Voor meer informatie zie ook www.peenenui.nl of bekijk hier alle foto’s.

[nggallery id=11]

‘t Was Goed:
afscheid uit de kunst!

Noteer alvast de volgende data in uw agenda
30 juni, 1&2 juli 2011
Boshuizerkade, Leiden

Deze zomer gaat Leiden-Zuidwest definitief afscheid nemen van twee flats aan de Boshuizerkade. Maar Leidse makers gaan de herinneringen aan deze buurt levend houden! Zij gaan meer dan 10 ‘kijkdozen’ inrichten in de te slopen flats. Met muziek, beeldende kunst en performances verbeelden zij de mooie, ontroerende en grappige verhalen die Peen en Ui de afgelopen tijd heeft verzameld bij (oud-)bewoners. Van een paard in de gang tot een achtbaan op de Willem Klooslaan! Hou de komende weken vooral ook de buitenkant van de flats in de gaten, want daar staat iets te gebeuren…

Onder de titel ‘’t Was Goed’ zullen in de flats de komende twee maanden kijkdozen ontstaan. ‘Gevuld’ door Leidse makers en gebaseerd op herinneringen van (oud-)bewoners. Om die verhalen te verzamelen is Peen en Ui de afgelopen weken door de wijk getrokken. Mooie, grappige en ontroerende herinneringen kwamen aan het licht: van een paard in de gang tot een achtbaan op de Willem Klooslaan. Stof genoeg voor de Leidse makers die zich verbonden hebben aan dit project, waaronder Bernadette Drenth, Danny Molenaar, Kuiper en Berbée en Natasha Schulte. Rond het weekend van 2 en 3 juli zullen de kijkdozen gevuld zijn met theater, beeldende kunst en muziek en voor iedereen toegankelijk zijn. De buitenkanten van de flats zullen al eerder drastisch gaan veranderen door toedoen van Merijn Tinga en Paul Bouter. Houd de Boshuizerkade dus in de gaten de komende twee maanden!