Ik zie u vaker dan mijn moeder

Portfolio

ALBUM
een project van Kristel Boekhorst
2012-2013

Werk

  • vormgeving, fotografie, drukwerkbegeleiding van het album en diverse extra media
  • advies en assistentie bij organisatie crowdfunding, pr en uitreikingsevenement e.a.

Over het project ‘Net als ik maar 1 moeder heb, heb ik ook maar 1 groenteman, 1 schoenmaker, 1 afhaalchinees, 1 slager. Met het verschil dat ik alles over mijn moeder weet en niets over hen. Mijn schoenmaker! Ik weet precies hoe zijn handen eruit zien, maar naar wat voor een muziek luistert hij? Mijn afhaalchinees! Hij kwam in een droom voor, maar ik heb geen idee wie hij is. Mijn bloemist! Ik weet precies hoe ze lacht, maar geen idee hoe ze heet. Mijn fietsenmaker! Hij zegt me altijd erg opgewekt gedag, maar wat wilde hij vroeger worden? In het boekje ‘Ik zie u vaker dan mijn moeder’ word ik verlost van mijn vragen. En uw nieuwsgierigheid aangewakkerd. Als ik mijn winkeliers toch zo vaak zie, waarom dan niet een band opbouwen, die verder gaat dan de anonieme uitwisseling van bon en pinapparaat. ‘Ik zie u vaker dan mijn moeder’ is een GRATIS boekje, dat in maart 2013 in de 23 deelnemende winkels ligt. In het het boekje is ruimte overgelaten voor eigen initiatieven. Klanten kunnen met hun favoriete winkelier (ook winkeliers, die niet in het boekje staan en buiten Leiden) op de foto. De leukste foto’s worden beloond met een ‘Ik zie u vaker dan mijn moeder’- Goodie Bag. Een tas met allerlei kleine verrassingen van mijn winkeliers. Ik hoop hiermee klanten te stimuleren om een intiemere relatie aan te gaan met hun winkeliers, dan slechts geld en goederen uitwisselen. Nodig je groenteman bijvoorbeeld uit op je verjaardag, ga samen met je bloemist vissen of met je slager naar de sauna.’ www.kristelboekhorst.nl